2011-09-19 17:41:59• hírek • Kocsis Zoltán

A Let's do it Romania! még várja a segítőket

Kevesebb, mint egy héttel a nagy takarítási akció előtt a szervezők még várják nem csak a résztvevők jelentkezését, hanem azokét is, akik bármily más módon hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy Szatmár megyében minél több szemetet össze lehessen szedni - tudtuk meg Alina Pescától, a Let's do it Romania! Szatmár megyei koordinátorától.

Néhány héttel ezelőtt a szervezők még azt remélték, hogy Szatmár megyében ötezer körüli természetbarátot tudnak majd hadba állítani, ehhez képest viszont kevesebb, mint egy héttel az akció előtt eddig mintegy ezren jelentkeztek. Alina Pesca némileg csalódottan nyilatkozta, hogy a szatmárnémeti iskolák meglepően passzívan viszonyulnak a takarítási akcióhoz - kivéve a Ioan Slavic Kollégiumot. Faluhelyen viszont más a helyzet, tudtuk meg, ott ugyanis az iskolák közelebbi munkakapcsolatban állnak a polgármesteri hivatalokkal.

A szervezőknek sikerült viszont 90%-ban azonosítaniuk a különböző szemetes gócpontokat Szatmár megyében, az önkénteseknek pedig alkalmuk nyílik majd a számukra legszimpatikusabb helyeket, vidékeket megtisztítani. A résztvevők szeptember 24.-én, szombat reggel nyolckor találkoznak majd Szatmárnémetiben, az Október 25 téren („új központban"), ahol kilenc óráig lehet még beiratkozni illetve ekkor derül ki, hogy ki merre megy takarítani. Akik önerőből nem tudják megközelíteni a kijelölt/kiválasztott helyet, azok számára a szervezők néhány mikrobuszt tudnak biztosítani. Szám szerint egyelőre ötöt, ám Alina Pesca reményét fejezte ki, hogy akad még felajánló, aki ezt a gépkocsiparkot kibővíti. A takarítási akció délután 15 óráig tart majd.

Ha te is részt akarsz venni az akcióban, akkor nincs más dolgod, mint jelentkezni a kampány honlapján (http://www.letsdoitromania.ro/), vagy a szatmárnémeti csapatnál, az 4U Gyerekekért és Fiatalokért Egyesület tagjainál, akik teljes gőzzel készülnek az országos megmozdulásra. Bővebb információkkal a szatmári akciókról Alina Persa (0724-161-256) vagy Bianca Durkovics (0743-898-889) tud szolgálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: